VIDEO: Forbrydelse? Klassisk Skyline kører rundt med… Toyota-V8’er!

Der skal ligge en lille rækkesekser med 160 hestekræfter i en Skyline. I hvert fald hvis Nissan byggede den mellem 1968 og 1972. Eller skal der?


Mange betragter Datsun Skyline fra 1968 til 1972 som den første rigtige GT-R. Mest af alt fordi det var første gang, japanerne brugte GT-R-betegnelsen. Af samme grund er det helt for nogen helt utænkeligt at bytte noget ud i motorrummet.

Men det er altså sket her. Bevares, det er stadig japansk. Motoren kommer nemlig fra Toyota, og så har den tilmed flere cylindre. 1UZ-FE hedder motoren. Det dækker over en fire-liters V8’er med 260 hestekræfter og 380 Nm. Noget som altså nu har fundet vej ned i mindst én af de klassiske Skyline-modeller.

Gearkassen har også fået en overhaling. Der er stadig tre pedaler at gøre med. Men nu er der seks i stedet for fire, fremadgående trin.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I dag står bilen til salg hos en forhandler i Japan, hvor den skal koste den nette sum af 12,7 mio. yen. Det svarer til, at du skal veksle 673.000 danske kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk