Forarget bilist fik bøde – “Jeg flyttede mig for en ambulance”

Gwen Bendall har fået en bøde, fordi hun kortvarigt svingede over i en busbane. Hun er ærgerlige over bøden, som hun siger, hun fik, fordi hun gjorde plads til en ambulance.


Må man køre bil i en busbane? Nej. Hverken herhjemme eller i England. Og det fik Gwen Bendall fornyelig at føle. Hun har nemlig fået en bøde på 30 pund svarende til 260 kr., fordi hun kortvarigt befandt sig i en busbane.

Men Gwen Bendall synes, at bøden er urimelig. I stedet forklarer hun sig med, at hun flyttede sig for en ambulance som kom kørende bag fra. Der var, siger hun, ikke andet hun ikke gøre.

– Jeg tænkte, at hvis jeg nu rykker mig til venstre, så vil den midterste vejbane være fri til ambulancen, fortæller hun til Derbyshire Live.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Over for mediet uddyber Gwen Bendall, at der foran hende ellers ville have være en kø af seks til syv biler, hvis hun ikke havde flyttet sig for ambulancen. Men de engelske myndigheder er af en anden opfattelse, og de holder fast i, at bøden er helt efter bogen.

Gwen Bendall skulle, siger bystyret i Derby, være blevet, hvor hun var. Hun skulle altså have ladet ambulancen køre ud i busbanen i stedet for selv at gøre det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Bøden er annulleret
Gwen Bendall fik bøden ind ad døren 28. april. Hvis hun betalte inden for 14 dage, kunne hun nøjes med at slippe de 30 pund, lød det i et medfølgende brev. Hun valgte dog at protestere.

– Alle, jeg har talt med, synes, bøden er latterlig. Ambulancen lagde ikke an til at trække ud i busbanen, siger hun.

I første omgang afviste bystyret blankt at annullere bøden. Men efter at Derbyshire Live i denne uge gik ind i sagen, fortæller Gwen Bendall, at en person fra bystyret har kontaktet hende og annulleret bøden.

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk