For disse bilister er hver tur over Storebælt blevet 78 kr. dyrere

Foto: Sund & Bælt/PR

Storebælts rabat på 2 kr. for personbiler bliver ædt op af inflationen, og for nogle bilister er turen faktisk blevet meget dyrere. Og det endda begge veje.

Hvis du flere gange om året – måske endda dagligt – krydser Storebælt, har du siden 1. januar i år skullet betale mere for det. Også selvom der faktisk er givet en rabat på to kroner for personbiler. Altså hvis betalingen foregår med brobizz eller pay by plate-løsningen.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

For den rabat bliver ædt op af inflationen, og foretrækker du at betale kontant for turen, står det endnu værre til. Siden 1. januar i år har der nemlig været en prisforskel på hele 78 kr., for bilister som betaler for turen kontant.

De bilister betaler nemlig ‘listeprisen’ for turen. Den blev 1. januar sat op fra 250 kr. til 270 kr. Bilister med brobizz eller pay by plate slipper med 192 kr. Ifølge Sund & Bælt Holding A/S, der står for driften af Storebæltsbroen, betaler cirka 1,5 procent af de 30.000 bilister, som hver dag kører over broen, kontant. Altså den fulde pris.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk