Reklame:

For 9. måned i træk køber danskerne flere nye biler

Det går godt i Danmark. I hvert fald hvis man kigger på antallet af nye solgte biler, der nu er stigende for niende måned i træk.

Danskerne har appetit på nye biler. For niende måned i træk kan De Danske Bilimportører notere sig, at antallet af nye biler stiger på vejene herhjemme.

Dermed tegner billedet af bilsalget allerede nu til at blive noget bedre, end den tilværelse bilforhandlerne oplevede sidste år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Vi er blevet positivt overraskede over udviklingen i de tre første kvartaler og forventer nu et totalmarked for 2023 på over 170.000 biler.

– Hvilket er en væsentlig forbedring fra 2022, hvor niveauet var knapt 150.000 biler, siger Mads Rørvig, der er administrerende direktør i De Danske Bilimportører, til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Bilister skider på forbud og ryger i særlig fælde – “Vi fjerner den IKKE”

Direktøren frygter dog samtidig, at interessen for elbiler smuldrer mellem danskerne. Mads Rørvig giver især planlagt afgiftsstigninger skylden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Regeringen vil nemlig udfase, den rabat på registreringsafgiften, som elbiler får. Det sker gradvist, så der i 2035 er 0 rabat på registreringsafgiften.

– Vi frygter, at andelen af solgte elbiler vil stagnere i det næste stykke tid. Der mangler lige nu et større udbud af elbilmodeller i en billigere prisklasse, og der er udsigt til, at elbilerne bliver dyrere hver år pga. afgifter, og særligt fra 2026 hvor afgiften stiger markant.

– Vi håber derfor, at politikerne vil holde afgiften på elbiler i ro, så danskerne fortsat kan være i med til den grønne omstilling af bilparken, lyder det i en pressemeddelse.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?