Folketinget: Ingen hjælp til bilister i ny kompensationspakke

Foto: presse-fotos.dk

Mens både pensionister og studerende får en håndsrækningen oven på de stigende priser i samfundet, må landets bilister se langt efter hjælpen.

Et bredt flertal i folketinget er netop blevet enige om at sende en såkaldt kompensationspakke ud i samfundet.

Pakken er målrettet visse samfundslag, der har det svært med de stigende priser. Bilister er ikke blandt de grupper, mener regeringen, SF, De Radikale, Enhedslisten samt Venstre og Konservative.

De partier er ellers blevet enige om at fordele 3,1 milliarder kroner i afgifts-lempelser, engangstillæg og andet til blandt andre folkepensionister og studerende. Pengene fordeles over i år og næste år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men landets bilister er altså ikke nævnt med et ord i aftalen. Heller ikke selvom brændstofpriserne forsat er på himmelflugt. Fredag eftermiddag koster en liter blyfri 95-benzin 18,69 kr., mens en liter diesel til en pris på 17,79 kr. literen er en smule billigere. Det viser den dagsaktuelle prisopgørelse fra energiselskabet OK.

Skatteminister Jesper Bruus (S) har ellers tidligere talt om at hæve kørselsfradraget og kørselsgodtgørelses-satsen. Den satte Skatterådet senest op tilbage i april. Det er blot 3 gang på 30 år, at det skete. Men et højere fradrag til bilisterne blev det altså ikke til i denne omgang.

Ses vi til Auto Show?


Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk