Første gang nogensinde: Bilist skal for retten – selvkørende Tesla slog to personer ihjel


En 27-årig bilist fra Californien skal for retten. Han er tiltalt for at sidde bag rattet af en Tesla, der ramte og slog to personer ihjel, med autopiloten slået til.

Det skete egentlig i 2019. Men først nu skal en i dag 27-årig bilist fra Californien for retten. Han sad nemlig bag rattet af en Tesla Model S, der ramte og dræbte to personer. Beslutningen er taget af en dommer i denne uge, det skriver nyhedsbureauet AP.

Den 27-årige ramte med en hastighed på 119 km/t en anden bil, mens hans bil kørte med Teslas autopilot-funktion slået til. Teslaen kørte over for rødt. Sammenstødet slog de to i den anden bil ihjel.

Sagen er den første af sin slags i USA, hvor Teslas autopilot-system allerede har skabt en del debat. Blandt andet har trafikmyndighederne af flere omgange undersøgt systemet for fejl. Omvendt står Tesla fast på, at det altid er føreren – i dette tilfælde den nu 27-årige – som altid har ansvaret under kørslen. Også selvom autopiloten er slået til.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er lidt omvendt af, hvad Mercedes siger. Tyskernes amerikanske importør vil påtage sig skylden for ulykker, som mærkets selvkørende systemer er skyld i. Hvis altså Mercedes for lov til at køre med systemet i USA. Noget de eksempelvis allerede må i Tyskland.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk