Første Brabus G V12 900 leveret – et bæst på 23″ hjul


Dermed er der kun ni tilbage. 

Der findes bare nogle mennesker i denne verden, for hvem det ikke er nok at køre Mercedes G-Klasse. Heller ikke hvis bilen får tilnavnet AMG.

Og til de typer – som regel dem med de dybeste lommer – står tunerne fra Brabus heldigvis klar med en løsning. Eller ti faktisk. For så mange – eller få, alt efter hvordan du vender og drejer det – laves der af Brabus G V12 900.

Og nu er den første bil leveret. Et ordentligt skrummel i sort med en pokkers masse kulfiberdele, 23″ hjul og intet reservehjul på den bagerste dør. Som det ellers er kendetegnede for G-Klassen.Under den enorme kølerhjelm finder vi noget misvisende navnet taget i betragtning ikke en V12-motor. Men derimod en 4-liters biturbo-V8’er, der dog er i stand til at flytte den flere tons tunge Mercedes fra 0 til 100 km/t på bare 3,8 sekunder.

Det er lige så hurtigt som en Audi R8 Spyder med 5,2-liters V10-motor. Så er sammenligningsgrundlaget ligesom på plads.

Begrænset til 1.200 Nm.
Og det er faktisk selvom, Brabus har droslet ned for momentet. Normalt yder deres udgave af V8’eren nemlig vanvittige 1.500 Nm. I V12 900 er det nedjusteret til 1.200 Nm. ‘Kun’ – fristes man til at sige.

Tophastigheden er faktisk også begrænset. Efter de 280 km/t er der ikke mere at komme efter. Men så igen – de færreste har nok hverken lysten eller modet til at køre hurtigere i en bil af den art.

Hvor skal den mægtige Brabus så hen? Ja, køberen vil ikke ud med prisen. Men fragtbrevet siger Saudiarabien… selvfølgelig.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk