Reklame:

Første Audi Q8 tunet – ABT giver luksus-SUV’en 330 hk

Den er stor, luksuriøs og knap leveret til de første kunder, før ABT tilbyder at hæve ydelsen

Man skulle ikke tro, der ville være et hul stort nok til SUV’en Q8 i Audis modelprogram. Men jo. Og nu er den her. Hvilket selvfølgelig også betyder, at tunermiljøet kan kaste sig over bilen, ABT Sportsline har allerede det første bud klar.

Og de har ellers travlt nok i forvejen med vilde SEMA-slæder, 1.000 RS6-heste og resten af Audi-programmet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Den sydtyske tuner har alligevel fundet tid at kæle femten procent mere power frem i den tre-liters diesel-V6 med mild hybridhjælp. Quattro-trækket i 50 TDI – ja, vi forstår heller ikke meningen med betegnelsen her – skal nu fordele 33o hestekræfter 0g 650 newtonmeter i stedet for 286 heste og 600 Nm mellem de fire hjul.

LÆS OGSÅ: Ny 7-liters Mopar-motor: Hellephant har 1.000 hk

ABT har ikke sagt meget mere om præstationerne. Men mon ikke de ekstra heste kan løbe både en respektabel del af 0 til 100 km/t-tiden og tophastigheden i vejret?

Udover motormagien er det endnu småt med opgraderinger. Eller småt og småt. ABT smider gerne ti tommer brede 22″ fælge på den i forvejen enorme SUV.

Reklameblok:
Godt begyndt!

 
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?