Focus RS snuppet med 229 km/t i 110-zone – staten sælger bilen

Foto: Facebook.com/Civile politibiler og Fotovogne

En fredag aften i august havde en Ford Focus RS-ejer lidt for travlt – nu må staten sælge bilen

Det var en civil patruljevogn, der klokken 23.15 fredag den 30.august spottede to biler i alt for høj fart på Køgebugt Motorvejen omkring Ishøj.

Civilvognens fartmåling viste, at den ene bil – en Ford Focus RS – kørte 1.282 meter på 20,1 sekund. Det svarer til en gennemsnitshastighed på 229,2 km/t.


Bilisten måtte køre 110 km/t på strækningen.

Det er en overtrædelse på 108 procent. Kører man over 100 procent for stærkt, ryger kørekortet.

– De kørte om kap med langt over 200 km/t på en strækning med andre helt almindelige trafikanter i normal hastighed – og det er en skærpende omstændighed. Med så høje hastigheder kan det nemt gå helt galt og ende fatalt, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark fra Københavns Vestegns Politi.

LÆS OGSÅ: Her hærger ukendte Volvo-slagtere

I første omgang blev føreren af Focus RS’eren da også sigtet for at overtræde loven om ‘kap-og væddeløbskørsel”, som det hedder, når politiet slår til i den slags sager.

Men efter sagen havnede ved Retten i Glostrup, har politiet nu også beslaglagt bilen. RS’eren har en nybilspris på godt 500.000 kroner.

Anklagemyndigheden vurderer også, om sagen er så alvorlig, at ejeren af bilen – en 26-årig mand – skal en tur i fængsel.

Bilen er nu i politiets varetægt, og den danske stat kan sælge bilen videre på auktion. Helt efter reglerne i færdselsloven.