Flyin’ Miata lægger 525 hestes LS3-V8’er i ny MX5


Amerikanske Flyin’ Miata har nu endelig formået at mase en 6.2-liters LS3 V8’er ned i den nye Mazda MX-5 ND.

LÆS OGSÅ: NU FÅR PAUL WALKERS FAMILIE ENDLIGE HANS STÅJLNE BILER HJEM

At lægge så heftige V8-jern i de små japanere er ikke noget nyt. At det var en fed idé, fandt man nemlig allerede ud af i 90’erne med den første generation, NA’eren. (webredaktøren har sådan én…bare uden V8’er).

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: KLIK HER OG VIND PROFFESIONEL DEWALT SLAGNØGLE

Normalt vil så lille en bil lide gevaldigt under den forøgede vægt fra en stor otte cylindrede. Her er mervægten dog ‘kun´120 kg, og med en effekt på 525 hestekræfter burde der være nok både til gården, gaden og lyskrydset.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


boosted_nytbanner

Vægtfordelingen har da heller ikke taget synderligt meget skade af de ekstra kilo. I den normale MX-5’er er den 52:48. Det har nu ændret sig til 53:47.

LÆS OGSÅ: VIDEO: SE VERDENS FØRSTE FORD TRANSIT ‘SUPERVAN’ I AKTION

Har du råd, så lægger Colorado-firmaet altså gerne en V8’er mellem forhjulene på din nye ND’er. Og det er en helt ny bil, du får tilbage, lover  Flyin’ Miata.
– Den (V8-motoren, red.) vil været fuldt integreret i bilen, det er ikke bare en stor motor mast ned i en lille bil, siger firmaet og tilføjer: Det er en fuldstændig rekonstrueret bil.

LÆS OGSÅ: VERDENS DUMMESTE BILTYV ANHOLDT – KUNNE IKKE BRUGE TRE PEDALER

Og så er der jo lige prisen for Flyin’-kittet. Basis-versionen med 424 hk koster 50.000 dollar – vil du have den fulde pakke med samtlige 525 heste til rådighed, koster det 1.780 dollar ekstra. Og så skal du selvfølgelige have større bremser oveni hatten – det lænser dig yderligere for 725 amerikanske spir.

Reklame:

LÆS OGSÅ: FORD SKABTE ‘DRIFTMODE’ I FOCUS RS VED ET UHELD

Rekonstrueret med V8? Heller og lykke til den dansker, der tager den første V8 ND’er med til vores lille land. Godkendelser, godkendelser og godkendelser – og AFGIFTER!…

Men fed er den, den lille super-miata!

39f89e3fb3a350b7b330023d9344d3d8

IT’S A LIVE – HØR BÆSTET I VIDEOEN HERUNDER

 

cbe02a50e9c5680ad07fdf807c3518fe

 

 

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk