Fløj fordi fotovogn – så snuppede politiet bilen

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En 41-årig mand meldte sig mandag i rækken af bilister, der har måttet aflevere deres biler til politiet efter vanvidskørsel.

Siden 31. marts i år, hvor loven om vanvidsbilisme trådte i kraft, har politiet beslaglagt mere end 500 biler fra danske bilister. Og mandag meldte endnu en sig.

Det skete på Viborgvej i Randers tæt på tankstationen Uno X, hvor en fotovogn fra Østjyllands Politi havde taget opstilling. Her er den højst tilladte hastighed på strækningen er 50 km/t, men den 41-årige fløj ved middagstid forbi fotovognen med 114 km/t.

LÆS OGSÅ: Se her – Så meget STIGER din bil i vægt/ejerafgift i 2022En overskridelse af hastigheden på mere end 100 procent, derfor slog operatøren i fotovognen alarm til politiet, som kort efter fandt frem mand og bil.

Leasingbil beslaglagt
Det viste sig, at der sad en islænding bag rattet af en leasingbil. Fremme ved bilen synes politiet desuden, at manden lugtede af alkohol, men han nægtede at have kørt med alkohol i blodet. At han havde kørt for stærkt, ville han dog godt stå ved.

Mandens hastighed betyder udover beslaglæggelsen af bilen, at hans førerret i Danmark er inddraget midlertidigt.

Reklame-video:

Den 41-årige kørte hurtigst forbi fotovognen på Viborgvej, som i alt målte 578 køretøjers hastighed. 16 af dem kørte for stærkt.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk