Flest mænd kan se sig selv i elbiler

En ny undersøgelse viser, at der er stor forskel på mænd og kvinder, når det kommer til elbilen. Faktisk regner flest mænd med, at deres næste bil kører på el.
Foto: Bob Osias

En ny undersøgelse viser, at der er stor forskel på mænd og kvinder, når det kommer til elbilen. Faktisk regner flest mænd med, at deres næste bil kører på el.

Hver tredje danske mand regner med, at deres næste nye bil er en elbil. Mens det for kvindernes vedkommende kun er hver fjedre. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov, som er foretaget blandt flere end 1.000 danske bilejere på vegne af Avis Biludlejning i Danmark.

Forklaringen er, siger undersøgelsens resultatet, at flest mænd ser elbilen som et godt alternativ til benzin-og dieselbilen. Kvinderne er generelt mere skeptiske.

– Vi oplever, at flere og flere danskere efterspørger grønne biler, når de lejer eller minileaser bil. At der skulle være en forskel mellem kønnene, har vi dog ikke oplevet på samme måde. Men i takt med, at elbiler bliver mere udbredte på vejene, vil vi måske se, at mænd og kvinders holdning til elbil bliver mere afstemt, siger Andrew Smith, General Manager hos Avis Danmark i en pressemeddelse.Køreegenskaber er afgørende
Kigger man på, hvad der driver interessen for elbiler, er der ifølge undersøgelsen også forskelle at spore.

Mændene ser nemlig i højere grad køreegenskaber som en årsag til at vælge en elbil. Faktisk nævner dobbelt så mange mænd (16 pct.) som kvinder (8 pct.) køreegenskaber som årsag til at skifte bilen ud med en grønnere udgave.

For de fleste mænd og kvinder er det miljømæssige hensyn dog fortsat den primære grund til at vælge en elbil. Det gælder for størstedelen (69 pct.) af de kvinder, der ønsker at køre grønt, mens det for de mandlige bilister gælder for lidt over halvdelen (56 pct.).

– Hurtig acceleration, ny teknologi og sjove køreegenskaber. De nyeste elbiler har det hele, og det skaber selvfølgelig en stigende interesse hos bilentusiaster, hvor mænd nok udgør den største andel. Dertil har flere fundet ud af, at man parkerer gratis i bl.a. København, hvis man kører elbil. Lokale myndigheder og danske byer har dermed givet vores kunder og andre, der ønsker at køre grønt, et yderligere incitament, siger Andrew Smith.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk