Flertal af danske bilister vil have mere fartkontrol

En ny undersøgelse viser, at et flertal af de danske bilister vil have mere fartkontrol på vejene
Foto: Rådet for Sikker Trafik

På mandag sætter politiet ind med en uges fartkontrol, og det falder i god jord blandt bilisterne, viser en ny undersøgelse.

Det går ofte stærkt på vejene. Alt for stærkt. For høj fart involveret i cirka fire ud af ti dødsulykker, viser tal fra Vejdirektoratet.

For at få flere til at respektere fartgrænserne gennemfører Rådet for Sikker Trafik i oktober en landsdækkende kampagne mod for høj fart.

Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Udmeldingen kommer i forlængelse af at politiet i næste uge ruller ud på vejene med en landsdækkende fartkontrol.

Her er opbakningen størst
Spørger man bilisterne, er der ifølge undersøgelsen stor opbakning til politiets kontrol. Syv ud af ti bilister siger, at de ligefrem ønsker mere fartkontrol. Det viser en ny undersøgelse, som Wilke har foretaget blandt 5.023 bilister i 2021.

Blandt de yngste bilister (17-24 år) svarer 60 procent, at det er en god ide med mere fartkontrol. Men det er blandt bilisterne over 50 år, at kontrollerne finder størst opbakning. Her mener 72 procent af de adspurgte at kontrollerne er en god idé.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:– Når der er så mange, der bakker op om politiets fartkontrol og ligefrem ønsker mere kontrol, så siger det os, at for høj fart opleves som et stort problem mange steder., siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

I undersøgelsen er 7 procent af bilisterne, at mere fartkontrol er en dårlig idé.

Politiet får mange henvendelser
Hos politiet oplever man også, at mange danskere ønsker mere fartkontrol. Det er særligt lige der hvor den enkelte bor, at kontrollerne bliver efterspurgt.

– Mange ulykker kan også undgås, hvis flere respekterer fartgrænserne. For selv en lille fartoverskridelse kan være fatal, hvis der pludselig sker noget uventet i trafikken, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Politiet sætter ind med landsdækkende fartkontrol fra mandag den 11. til og med fredag den 15. oktober.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk