Flere elbiler på vejene skaber kø


I dag er der flere elbiler på de danske veje end nogensinde før. Og skaber kø ved ladestanderne. 

Der har aldrig været flere elbiler på de danske veje end der er lige nu. Faktisk er der lige under 100.000 elbiler i Danmark i øjeblikket. Tæt på en fordobling forhold til antallet af elbiler som bestande tog sig ud for bare ét år siden.

Men det hele er ikke rosenrødt og klimavenligt. For der mangler i den grad ladestandere, mener brancheorganet De Danske Bilimportører. Især en type bilkøber er udfordret, når det kommer til elbilen.

– Det går den rigtige vej med opsætningen af ladestandere til elbiler, men der er over 730.000 danske familier med bil, der bor i enten etagebolig, rækkehus eller lign, der ikke nødvendigvis har mulighed for egen ladeboks.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Disse familier er afhængige af offentlige “kantstens-ladere og opladning på arbejdspladsen. Her skal der for alvor turbo på!, siger Mads Rørvig, der er direktør for De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse. 

Håber på forbedringer… inden for et år
Leveringerne af elbiler halter det også med. Eksempelvis har VAG-gruppen for længst meldt ud, at det bliver umuligt at få leveret en elbil i 2022. Men i pressemeddelelsen understreger Mads Rørvig, at der er elbiler at få. For der er biler på lager rundt omkring ude hos forhandlerne.

Ifølge De Danske Bilimportører melder bilproducenterne også i stigende grad om bedring i forsynings-krisen. Af samme grund håber branche-organet, at leveringstiderne retter sig i løbet af det næste år. 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I august udgjorde 2.446 elbiler 19,1 procent af det samlede nybils-slag i Danmark. Mens hybridbilerne udgjorde yderligere 18 procent af salget. Det er anden måned i streg, at elbilerne sælger bedre end hybriderne.

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk