Final Edition: Lancer Evolution dør med stil


Før eller siden for alt én ende, også en af verdens mest populær biler må nu takke af. Efter 23 år og ti generationer lægger Mitsubishi nemlig sin Lancer Evolution i graven.

HUSK: Tegn abonnement på 3 måneder af Boosted Magazine for bare 99 kr. Klik her!

Men ikke uden fest, “Evo” går nemlig ud med et brag. Final Edition er baseret på den udgående 2015 GSR-model. Hvilket betyder et special-designet sportsoptimeret firehjuls-træk til de 303 hestekræfter, hvilket er 12 mere end den GSR-model havde. Når det kommer til moment er der hele 413 Nm at lege med allerede ved 4.000 omdr. Det giver én 0-100 tid, der ligger under 5 sekunder. Til at tøjle de mange kræfter har Mitsubishi smidt en masse lækre stumper fra b.la Bilstein og Brembo på undervognen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvad så nu?

Faktisk er det ikke helt slut med Evolution-navnet. Det bliver bare på en lidt anden måde fremover. Japanerne vil nemlig satse mere på SUV-modeller, og derfor reserveres “Evo”-betegnelsen til en fremtidig Mitsubishi SUV. Lancer modellen kører videre med et GT-skilt på bagklappen, men “Evo”, ja, det er altså fortid for den ikoniske japaner.

Se de lækre billeder af den sidste Lancer “Evo” i galleriet nedenfor. 

Se vores reklamer:


Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk