Reklame:

Fik stjålet sin Seat – nu risikerer bilejer en bøde for noget mange gør

Det er ikke bare super ærgerligt, det kan nu også koste en 46-årig mand en bøde, at han lod nøglerne sidde i bilen, da han smuttede fra den.

En 46-årige mand mistede tirsdag sin mørkegrå Seat Altea van 1,9 Tdi der blev stjålet fra en p-plads i Vojens. Manden var inde for at handle i den lokale Kvickly, da en anden kørte afsted med Seaten.

Sandsynligvis fordi nøglerne stadig sad i tændingen. Men ærgrelsen er ikke det eneste, den 46-årige må leve med. Der er nemlig også en risikoen for, at politiet kommer efter ham og ikke biltyven. Det skriver JydskeVestkysten

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


For selvom det for nogle bil-ejere er ren vane at lade nøglerne sidde i bilen, er det faktisk ulovligt. Det fremgår af færdselsloven. Mere præcist paragraf 28.

– Når føreren af et køretøj forlader dette, skal det sikres, at køretøjet ikke kan sætte i gang af sig selv. Føreren skal endvidere træffe foranstaltninger for at sikre, at køretøjet ikke uberettiget kan benyttes af andre. Påbudt anordning til tyverisikring skal være sat i funktion.

LÆS OGSÅ: FDM advarer bilister: Ulovligt klistermærke kan koste 1.000 kr. i bøde

Ud over at han nu mangler sin bil, risikerer den 46-årige nu en bøde for sin egen fejl. Avisen skriver dog, at politiet har sikret sig overvågningsbilleder fra stedet, hvor tyveriet skete mellem 17.15 og 17.30.

Reklameblok:
 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?