Bilist fik p-bøde på grund af bilens skygge


Kan man få en p-bøde, selvom man slet ikke holder ulovligt? Svaret er ja. I hvert fald hvis man spørger Matthew Cole.

Matthew Cole er selvstændig gartner, og så er han bilist der lige nu må slås med en noget underlige p-bøde. Tilbage i marts fik han nemlig en p-bøde for at holde på en handicap-parkering i foran et posthus i byen  Lewisham. Og det helt uden at hans bil faktisk optog pladsen. Det skriver My London News og flere andre engelske medier.

I stedet henviser det brev, som Matthew Cole har fået med p-bøden i, til et billede. Det viser godt nok gartnerens bil. Men den holder ikke på p-pladsen. Den kaster sin skygge ind over pladsen.

Matthew Cole mener, at der ikke var nogen tydelig markering af p-pladsen, som han i øvrigt slet ikke holder på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Alligevel vil byens parkeringsselskab nu altså have Matthew Cole til at betale 65 pund for noget der ret beset bare er solens rejse henover himlen. Små 600 kr. for et naturfænomen. Og det har han altså ikke tænkt sig at hoste op med.

Matthew Cole kan dog blive tvunget til at betale. Bystyret har da også allerede afvist, da han i første omgang forsøgte at få bøden annulleret. I stedet står bøden nu til at blive fordoblet, fordi Matthew Cole ikke har betalt i tide.

Bystyret forsvarer beslutningen med, at Matthew Cole ikke gav nogen begrundelse i sin klage. En begrundelse som bystyret nu alligevel har modtaget. Ifølge My London News siger en talsmand fra parkeringselskabet, at ‘man nu vil se på sagen igen’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken: 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk