Fik bøde på kvart million for ‘glemt’ nummerplade – nu skal Kim ikke betale

Kim Nielsen har en 44 år gammel Yamaha-motorcykel med nummerplade på men ingen forsikring. Indtil i dag skyldte han 250.000 kr. i bøde for den ‘forglemmelse’.

Her på Boosted har vi tidligere fortalt, hvordan Kim Nielsen fra Haderslev fik en bøde for en nummerplade, han havde glemt alt om. Og det var ikke så smart. For International Motorkøretøjsforsikring (DFIM) ville trække Kim Nielsen i fogedretten for at få ‘deres penge’ på statens vegne.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

En kvart million drejer det sig om. Men sagen er nu droppet. Det skriver TV Syd.

Sagen udspringer af, at Kim Nielsen har fået afmeldt forsikringen på motorcyklen men ikke nummerpladerne. Og indregistrerede køretøjer uden ansvarsforsikring har siden 2018 kunne pålægges dagbøder på 250 kr. I Kim Nielsens tilfælde er bøden løbet op i en kvart mio. kr.

Kim Nielsen har dog ikke benyttet sig af sin 44 år gammel Yamaha DT 250. Den kan nemlig slet ikke køre.

Reklameblok:Direktør: Nu har vi set, den ikke kan køre
Med til historien hører, at Kim Nielsen ikke har hørt så meget som et kvæk fra DFIM. Altså ikke før DFIM sendte ham en gigantisk rykker. Fredag kunne motorcykelejeren dog fortælle TV Syd, at DFIM har droppet kravet og truslen om fogedretten. Det sker efter mediets omtale af sagen.

– Det er virkelig den bedste julegave, man kan få. Det er en stor byrde, som er fjernet fra mine skuldre, og jeg kan nærmest ikke få armene ned, siger han til mediet.

Direktør ved DFIM Maria Clausen bekræfter over for TV Syd, at man har droppet sagen mod Kim Nielsen. For nu har ‘DFIM set dokumentation for, at køretøjet ikke kan køre’.

Reklameblok:

Kim Nielsen sag er dog blot én blandt mange. Ved begyndelsen af 2022 havde DFIM trukket mere end 5.500 køretøjs-ejere i fogedretten. Siden Kim Nielsen sag kom frem, har man dog besluttet at lægge et loft over, hvor meget hver enkelt køretøjs-ejer kan skylde i bøder.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk