Ferraris nye SUV er spottet


Når Ferrari – sandsynligvis engang næste år – sender en SUV på gaden, skal du vende dig til det tungevridende navn Purosangue.

Den nye Ferrari Purosangue, mærkets første SUV, kommer en smule for sent til SUV-festen, men hey! Er det ikke sådan, at alle de stor alligevel altid kommer lidt for sent til festen?

Nogen har for nylig set en Purosangue-prototype i Tyskland. Videoklippet, der kom ud af det ‘spot’, er – selvfølgelig – endt på Youtube. Og hvis du synes, det lugter lige lovlig meget af Maserati, så er du ikke helt forkert på den.

Prototypens platform er nemlig baseret på den samme teknik, som vi finder i Maserati Levante. Godt nok meget revideret – men alligevel.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:LÆS OGSÅ: Ferraris første elbil kommer i 2025

Ingen – bortset fra medarbejderne på fabrikken i Maranello – ved endnu, hvilken motor Ferrari har tænkt smide i SUV’en. Men et bud på en turboladet V8’er eller måske den helt store V12’er er ikke helt ved siden af.

Måske den sidste V12’er
Bliver det en V12-motor, vil det muligvis være den sidste suge-motor i mærkets historie. Altså inden italianerne overgiver sig helt til trykladning. Alt sammen for at holde forbrændingsmotoren i live så længe som overhovedet muligt.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Lige nu har har V12’eren en slagvolumen på 6,5-liter og en effekt på svimlende 830 hestekræfter.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk