Ferraris første elbil kommer i 2025


Så gik den ikke længere – fra 2025 bygges der også elbiler på Ferraris fabrik i Maranello.

Puritanerne skal lige sluge beskeden, og Enzo himself roterer nok en ekstra gang i graven. Fra 2025 bygger Ferrari nemlig elbiler. Eller det vil sige én ren elbil. Det er i hvert fald beskeden fra Ferraris administerende direktør John Elkann på firmaets årlige general forsamling.

– Vi er meget spændte, når det kommer til vores første helt elektriske bil, som vi efter planen har klar i 2025, sagde topchefen, før han fortsatte:


– Og I kan være sikrer på, at det er alt, hvad I drømmer om, at ingeniører og designerne kan komme på, når det kommer til så markant en landvending i vores historie.

Meget mere sagde John Elkann faktisk ikke. Eller jo, det gjorde han. Bare ikke om selve elbilen. Vi ved altså ikke, hvordan den kommer til at tage sig ud.

SF90 er Ferraris første bud på en hybridbil – i 2025 kommer den første helt elektriske ‘Cavallino’

Bliver det mon en elektrisk udgave af den kommende SUV Purosangue, eller noget mere sporty som en eludgave af SF90, som i forvejen er en hybridbil? Vi ved det simpelthen ikke.

Alligevel er Elkanns udmeldning det mest konkrete, Ferrari nogensinde har sagt om en ren elbil fra Maranello. Tidligere er den administerende direktør nemlig blot citereret for bemærkningen ‘Der kommer en elektrisk Ferrari inden for et årti’.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk