Ferrari i Danmark fik aldrig brug for den – 6-liters Ferrari-V12’er søger ny ejer

Foto: RM Sotheby's

Er du ikke helt skarp ud i Ferrari-lingo, skal du bare tænke på, at Tipo F140B er præcis den motor, der blev lagt i Enzo Ferrari.

Nogle siger Ferrari Enzo, men det rigtige navn til den ypperlige superbil fra 00’erne er altså Enzo Ferrari. Præcis ligesom grundlæggeren. Nu har du muligheden for at få fingrene i motoren til sådan en sag.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Den er spritny. For Ferrari fik angiveligt aldrig brug for den. Eller rettere sagt – det gjorde danske Formula Automobile aldrig. Fragtbrevet uden på transportkassem afslører nemlig, at motoren er sendt direkte fra fabrikken i Maranello til den danske Ferrari-forhandlers tidligere domicil på Bjarkesvej 3 i Allerød.

Hvorfor de danske Ferrari-folk aldrig fik lagt motoren i en bil, melder historien ikke noget om.

Tipo F140B – som Ferrari kaldte motoren – blev konstrueret til flere forskellige modeller. Men folkene fra Maranello gjorde deres absolut ypperste, da man lagde den i Enzo. Ud af F140B avlede Ferrari også den senere F140FE, som i Enzo-afløseren LaFerrari yder svimlende 963 hestekræfter med lidt hybrid hjælp.

Reklameblok:RM Sotheby’s, der har motoren til salg, anslår, at den er mellem 200.000 og 300.000 værd for en kommende køber. Altså i dollars. Det er et sted mellem 1,4 og 2,1 mio. danske kroner.

Foto: RM Sotheby’s

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk