Ferrari er nu mere værd end Ford og GM

Der er penge i heste – især de sorte, der stejler på en gul baggrund

Engang var Ford kun én kontraktlig formulering fra at købe Ferrari. I dag er den italienske sportsvognsfabrikskant og F1-konstruktør mere værd end både Ford og General Motors.

Trods den globale krise, som coronavirus trækker med sig, er der stadig en masse muskler hos Ferrari i Maranello. Især økonomisk. For trods et lille fald på én procent i marts måned klarer Ferrari sig om selskab stadig ufatteligt godt på børsen, det skriver CNBC.

Ufatteligt godt i forhold til andre – og meget større – bilfabrikker. Som eksempelvis Ford og General Motors. I daglig tale blot GM.


Med en markedsværdi på 30 millarder dollars er italianerne nemlig mere værd end begge amerikanske bilfabrikker.

LÆS OGSÅ: Manharts Audi RS Q8 er et monster med 900 hk

Alt imens lider amerikanerne. GM har nu en markedsværdi på 29 millarder dollar, mens Ford halter gevaldigt efter med en værdi på ‘kun’ 19 millarder dollar.

I den sammenhæng skal det nævnes, at hvergang, Ferrari producerer én gadebil, har GM trillet 770 biler af samlebåndene.

Det, der hjælper Ferrari-aktien på vej, er den høje efterspørgsel på mærkets privatbiler. Noget som altså ikke ser ud til at lide – coronavirus til trods. Det skræmmer tilsyneladende heller ikke investorerne, at Ferrari selv har udtryk bekymring for, om fabrikken når sine salgsmål for 2020, efterhånden som vi når længere hen på året.

 


Reklame: