Ferrari bekræfter: Vores første SUV nogensinde kommer i år


Den får navnet Purosangue. Men meget mere ved vi faktisk ikke med sikkerhed om Ferraris nye SUV – mærkets første nogensinde.

Det er ikke meget, Ferrari har villet sige om SUV’en Purosangue. Heller ikke selvom det efterhånden er fire år siden, at mærket løftet sløret for bilen i første omgang. Eller det vil sige, folkene i Maranello fortalte, at de ville bygge en SUV.

Men nu er der nyt. For i år triller Purosangue sådan helt officelt ud på vejene. Det bekræfter Ferrari selv på side 12 af den 30 sider lange salgsrapport for 2021, som italianerne netop har offentligtgjort. Dermed fortsætter produktionen ‘planmæssigt’, skriver mærket.

Faktisk har modellen været kørende i et godt stykke tid allerede. Men under testarbejdet har Ferrari forklædt bilen som en Maserati Levante. De første kunder kan forvente at få leveret deres SUV med den stejlende Cavallino-hingst som logo leveret i 2023.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den er fortsat ‘hemmelig’
På nuværende tidspunkt har Ferrari dog holdt Purosangues specifikationer inden for fabriksmurene. Flere medier skriver dog, at både en V8 og V12-udgave forventes at være på programmet, når Ferrari er klar til at løfte hele sløret for modellen.

Det tungetvistende navn til trods bliver Purosangue uden tvivl en salgsucces for Ferrari. Mærket kunne i øvrigt notere sig en salgsrekord i 2021. Over 11.000 biler trillede ud af fabriksportene sidste år. En fremgang på 22,3 procent i forhold til året før. Fremgang skyldtes især efterspørgslen på V8-modeller, hvorimod antallet af V12-motoriserede biler faldt.

Men sidstenævnte, siger Ferrari, skyldtes ganske enkelt, at man ikke producerede særligt mange V12-biler sidste år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk