Renault 5 fejrer 50 år – har fået det VILDESTE rat


Den er meget lyserød, har en elmotor og måske det vildeste rat vi nogensinde har set.

Det er et halvt århundrede, siden Renault for første gang sendte den lille 5’er på gaden. Og det skal fejres. I sin tid fremstillede 5,5 millioner eksemplarer af Renault 5 på bare 12 år. Bilen her har dog ikke meget med de små benzinmotorer og den 1,6-liters dieselmaskine fra dengang at gøre.

Bilen, som smykkedesigneren Pierre Gonalons har hjulpet til med, er nemlig en ren elbil. Men hverken hestekræfter, batterikapacitet eller rækkevidden har Renault sagt noget. Til gengæld vil mærket godt fortælle, at den lille bil har fået navnet R5 Diamant og så måske verdens vildeste rat.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er lavet af kulfiber beklædt med marmor og så ligner det en spiral. Hvordan bilen kører, finder vi nok aldrig ud af. For Renault bygger kun dette ene eksemplar, som offentligheden nok aldrig ser mere til.

Den originale Renault 5 var ikke særligt ophidsende. Altså med mindre du med livet som indsats kørte Renault 5 Turbo eller 5 Turbo 2. For i den bil kunne du nå at stave til turbolag, inden turboen tog sig sammen og sparkede til 1,4-liters benziner. Til gengæld skete alt der efter på én og samme gang. Ketchup-effekt med andre ord.

Ses vi til Auto Show?


Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk