Fed Toyota Corolla på vej: Får 250 hestekræfter

Der findes faktisk allerede en Corolla med GR-emblem. Det fulde navn er GR Sport, en mere potent model kommer dog blot til at hedde GR - Gazoo Racing. Foto: Toyota

En Toyota Corolla GR med tre cylindre, turbo og 250 hk er på vej

Bliver 2020’erne årtiet – hvor igen er sjovt at eje en Toyota? Noget tyder på det.

I hvert fald mener britiske Auto Express at vide, at Toyotas trecylindrede turbomotor G16E-GTS på 1.6-liter – der i den japanske udgave af Yaris GR yder hele 290 hestekræfter – er på vej ned i en tilsvarende Corolla GR.

Til gengæld bliver det en hot hatch med godt 250 hestekræfter og seks manuelle gear.Men Toyota-folk og fans må vente lidt endnu. Samme medie skriver nemlig, at der tidligst triller en Corolla GR ud på vejene i 2023. Altså om tre år.

LÆS OGSÅ: Verdens kraftigste 3-cylindrede ligger i en Toyota Yaris

Om bilen, der forventes at blive konkurrent til biler Golf GTI, Ford Focus ST, Renault Megane RS og Honda Civic Type R er ventetiden værd – ja, det må netop ventetiden vise.

Det helt store spørgsmål er nu; hvad smækket Toyota ellers et Gazoo Racing-emblem på? Der sidder allerede et på Supra Mk.V og den føromtale Yaris.

LÆS OGSÅ: Ondt koncept – Toyota afslører ‘banefokuseret’ Corolla

Er det for langt ud at drømme om en pumpet Camry GR, der kan tage kampen op med BMW M5, Audi RS6, Mercedes E63 AMG?Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk