FDM vil have fjernet særlig bilafgift

Foto: Dawn Mcdonald

Inflationen buldrer derudaf, og det får nu FDM til at komme med et opfordring til de 179 folkevalgte på Christiansborg. Drop dieselbilers udligningsafgift.


Priserne stiger og stiger, og så stiger de faktisk lige lidt mere. Også for bilejerne som har det ekstra stramt i øjeblikket. Det får nu FDM til at gå i forbøn til for dieselbilisterne.

LÆS OGSÅ: Parti vil forbyde benzin- og dieselbiler før 2025

Dieselbil-ejerne betaler nemlig udligningsafgift oveni den periodiske afgift, og det er der ingen grund til, i et situation samfundet økonomisk er i bakgear, mener FDM.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Af samme grund vil organisationen have folketinget til af sløjfe afgiften. Dog kun midlertidigt. Det skriver TV2 Øst.

Udligningsafgiften kan for nogle bilisterne være en bitter pille at sluge i øjeblikket. Ofte skal der betale 2.000 kr. eller mere oveni den almindelige periodiske afgift. Beløbet afhænger dog af, hvor langt dieselbilen kører på literen.

Over for TV2 Øst er Venstre ikke afvisende over for idéen. Det er Socialdemokratiet dog. Her vil man i stedet for at sætte bilafgifterne ned tvinge langt flere over i den kollektive trafik.

Se vores reklamer:


Hvis man skal se på noget, vil socialdemokraterne kun høre tale om en justering af befordringsfradraget. Men kun for visse bilister.

– Jeg vil hellere forhøje kilometerfradraget for de borgere, der bor i yderkommunerne, og ikke har de samme muligheder for at benytte sig af den kollektiv trafik, siger Kasper Roug medlem af skatteudvalget for Socialdemokratiet.

Reklame:

HVAD ER UDLIGNINGSAFGIFTEN?

Hvis du har et køretøj, der kører på diesel eller gas, skal du betale udligningsafgift.

Udligningsafgiften korrigerer for forskellen i afgiften på benzin- og dieselolie. Når afgiften på benzin sættes op, sættes udligningsafgiften også op. Når afgiften på diesel sættes op, sættes udligningsafgiften omvendt ned.

Kilde: skat.dk

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk