Reklame:

FDM advarer: ‘Elbiler er så dyre, at de er en lukket fest’

Med de nuværende priser og afgifter på elbiler, får vi ikke ‘norske tilstande i Danmark’.

Elbiler er for dyre. I hvert fald hvis man spørger FDM.

– Elbilers potentiale under de nuværende forhold er faktisk meget begrænset. Danskerne har simpelthen et andet købsmønster, når det gælder biler, siger interesseorganisationens forbrugerøkonom Ilyas Dogru til finans.dk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


LÆS OGSÅ: Jagter ikke kun bilister – Over 400 cyklister snuppet samme sted

FDM peger på, at så længe der ikke er billigere elbiler i Danmark, kan ‘norske tilstande’ ikke komme på tale herhjemme. I Norge trives elbilerne netop på grund af lave afgifter og en lang række andre fordele særdeles godt i trafikken.

Et er, hvad FDM. Noget andet er bilfabrikkernes syn på sagen. Så sent som i april sidste år afviste Mercedes blankt, at elbiler bliver billigere. Lempelige afgifter eller ej.

Årsagen pegede mærkets øverste tekniske chef Markus Schaefer meget entydigt på. Den teknologi, som elbiler bygges på, kan nemlig ikke presses meget ned i pris. Mercedes mener i hvert fald ikke, at det er muligt at komme under 50 dollars pr. kilowatt-time.

Reklameblok:
Netop de 50 dollars er ellers et afgørende skæringspunkt. Her vil det nemlig for alvor blive billigere at bygge elbiler. Altså i forhold til biler med forbrændingsmotor.

 
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?