Fartskive-fusk: Vognmand sigtet 59 gange – får kæmpe bøde

Nordjyllands Politi har sigtet en vognmand for 59 overtrædelser af loven
Foto: Mike fra Pexels

En vognmand fra Hanstholm er blevet præsenteret for intet mindre end 59 sigtelser – sammen med 12 ansatte har han snydt med fartskiverne, mener politiet.

Hos en vognmand fra Hanstholm mangler der i den grad registeringer i de lovpligtige taktografer – også kaldet fartskiver.

Taktografterne registrerer foruden lastbilers hastighed, også om chaufførerne overholder de ligeledes lovpligtige køre-hviletidsbestemmelser. For uden vognmanden er 12 af hans ansatte blevet sigtet for yderligere 53 forhold.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Politikredsen mener, at overtrædelserne er sket over en måned først på året, og som konsekvens har ordensmagten sendt en bøde på 650.000 kr. afsted til vognmanden og dennes ansatte.

LÆS OGSÅ: Porsche-ansat stjal millioner fra kunder – skal 6 år i fængsel

I pressemeddelsen fortæller politikommissær Claus Kjær Pedersen, at det er Tungtvognscenter Nord ved Nordjyllands Politi, som har efterforsket sagen. Samtidig understreger kommissæren, at indsatsen handler om skabe tryghed på vejene.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Det handler om at skabe tryghed på vejnettet. Derudover er reglerne indrettet til at skabe lige konkurrencevilkår for vognmændene, lyder det fra Claus Kjær-Pedersen i pressemeddelelsen.

Det er endnu uvist, hvordan vognmanden og de 12 chauffører stiller sig i forhold til sigtelserne mod dem.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk