Nye fartgrænser: Her mister du kørekortet med 49 km/t

færdselskontrol politi
Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Lavere fartgrænser i byerne i hele Danmark kan få alvorlige konsekvenser.

Lavere hastighedsgrænser er formentlig på vej i en lang række danske byer. Mandag vedtog Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune at sænke hastighedsbegrænsningen i hele kommunen til 40 km/t – bortset fra enkelte steder hvor den sænkes til 30 km/t. Det skriver TV2 Lorry, som Bil Magasinet citerer.

Kørekortet frakendes betinget ved en hastighedsoverskridelse på mere end 60 pct. Det betyder altså, at hvis du kommer til at køre 49 km/t i en 30 km/t-zoner, ryger kortet. I en 40 km/t-zone skal du op at køre 64 km/t før kortet er i fare.

Ikke kun København
København er bare en af 16 danske kommuner, der som en del af en forsøgsordning har fået lov til at nedsætte hastighedsgrænsen. De 15 andre kommuner er: Aarhus, Aalborg, Frederiksberg, Allerød, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Hillerød, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Odense, Randers og Norddjurs.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Loven møder kritik fra FDM.
– For den enkelte betyder det selvfølgelig, at man skal være ekstra opmærksom på at overholde fartgrænsen – det skal man naturligvis altid – men når hastighedsgrænsen er så lav, at det føles unaturligt, så kræver det selvfølgelig ekstra årvågenhed ikke at køre for stærkt og dermed risikere at få en bøde eller det, der er værre, siger chefkonsulent Dennis Lange til TV2 Lorry.

Københavns Politi skal endnu godkende hastighedsnedsættelsen, før den kan implementeres. Sker det, vil den blive indført udefra og ind mod Indre København, og der kan begynde allerede i slutningen af 2022.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken: