FART PÅ: “Big Red” kører 347 km/t

Big Red er en Camaro med 940 hestekræfter og en gigantisk hækvinge

Hækvingen på Camaro’en med tilnavnet Big Red er blandt de største, vi nogensinde har set. Altså som i overhovedet.

Boosted-redaktionen er efterhånden ved at bestå af nogle halvgamle rotter. I hvert fald når det kommer til brancheerfaring. Og vi mener nok at have set vores, når det kommer til hækvinger. Spoilere – som nogen siger.

Men så alligevel. Når “Big Red” dukker op, taber vi sgu kæberne – igen! For den hækvinge er absolut ikke for sjov. Ligesom resten af bilen i øvrigt ikke er det.

Nej, det her er dødeligt alvor. Og det skal gå sindssygt stærkt. 347 km/t er bestemt ikke for meget over målstregen.Gennem årene har Big Red haft flere forskellige motorer liggende mellem forhjulene. Man begyndte en V8’er med 850 hestekræfter, sprang videre til turbotryk og 990 hestekræfter, før det gik helt amok med motoren, som fik tilnavnet ‘the supercharged tank’.

Den kompressorfodret bil ydede et sted mellem 1.400 og 1.900 hk. I dag kører bilen med 940 hk – til gengæld med 8.000 omdrejninger i minuttet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk