Familiebil fra Opel får 300 hestekræfter… som standard!

Vi skal tilbage til Insignia med V6-motor for at finde noget lige så potent i en Opel.


GSe er det nye. I hvert fald inden for Opels egne rækker. Betegnelsen dækker over mærkets fremtidige performance-modeller. Altså på strøm eller i hvert fald delvist. Helt konkret står GSe nemlig for Grand Sport electric.

Senest har Opel vist en Astra GSe. Men tyskerne kan gøre det samme ved den langt større SUV, Grandland. Bilen får 300 hestekræfter og 520 Nm. Men vi er meget langt fra en glorværdig V6-motor.

LÆS OGSÅ: Sur bilist anholdt p-vagt – så blev han selv sigtet

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Grandland GSe-ejerne må nøjes med en beskeden firecylindret benziner på 1,6 liter. Dog med både turbo og hybridpakke. På den måde går bilen fra 0 til 100 km/t på 6,2 sek., før topfarten venter ved 235 km/t.

Men bilen kunne faktisk godt have haft endnu flere hestekræfter. På hylderne i Stellantis/PSA-familien, som Opel har været en del af, siden General Motors solgte mærket i 2017, har man teknikken til den mekanisk identiske DS 7 Crossback.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Modsat Opel’en kører DS’eren rundt med 360 hestekræfter. Opel har endnu ikke sagt noget om priser på den nye Grandland. Men at det bliver mærkets dyreste model er nok ikke noget helt skævt gæt.

GSe

GSe

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk