Falsk betjent anholdt – forsøgte at stoppe den ægte vare


Man skal passe på med at udgive sig for noget, man ikke er. Især over for ordensmagten. Det lærte en bilist fra Colorado søndag i sidste uge.

Det er sket før. Altså at bilister kører rundt med blå blink på deres biler, mens de har travlt med at udgive sig for noget de ikke er. Det fik en ung dansk mand bl.a seks måneder fængsel for, da han i december 2020 stoppede en ægte civilpatrulje.

Og nu er noget lignende sket i Colorado, USA. Søndag i sidste uge forsøgte en bilist i en sølvgrå Dodge Durango at stoppe bilister på motorvej I-76. Det fik en ægte betjent dog hurtigt sat en stopper for.

Den rigtige betjent var ikke på job, da han blev stoppet af ‘kopien’. Forinden havde betjenten – altså den ægte vare – dog været i kontakt med kollegerne på stationen, som forsikrede ham, om at ingen i politiet forsøgte at stoppe ham.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Risikerer op til 5 år bag tremmer
I stedet viste en Jose Flores Ortiz, som absolut intet har at gøre med politiet, at sidde bag rattet i Dodgen. Ortiz nåede helt op til betjent Gilbert Abdulla forreste siderude, før fælden klappede.

Hvad kopi-betjenten må have tænkt i det øjeblik, fremgår i sagens natur ikke af Brighton Police Departments opslag om sagen på Facebook. Men han måtte pænt vente på, at politiet kom efter ham. Det ægte altså.

I forbindelse med en efterfølgende ransagning af Dodgen fandt politiet både våben og alkohol i Jose Flores Ortiz. Han er nu sigtet for at udgive sig for at være betjent. Noget der kan give op til fem års fængsel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk