Faceliftet Honda NSX bliver den sidste


I 2022 er det slut for modellen, der aldrig rigtig har fået fart på.

Første skulle den nuværende NSX have haft en skrigende V10-motor. Så skrottede Honda de planer, og bilen tabte pusten til konkurrenterne, allerede inden den rigtig fik asfalt under hjulene.

Og nu er det snart slut for modellen. Inden bilen kører helt af samlebåndet, skal den dog gennem et mildere facelift. Hvilket Honda er i fuld gang med at tease lidt for. Type S kommer den til at hedde, og den får mere power under hjelmen.

Her ligger en centermonteret 3,5-liters V6’er med dobbelte turboer normalt og yder 500 hestekræfter. Honda har dog fundet ud af øge det tal til 573 hestekræfter.Om Type S siger Honda, at bilen vil have “mere kraft, hurtigere accelerationer, skarpere køreegenskaber og en mere følelsesladet køreoplevelse”.

NSX’eren bliver også lidt anderledes at se på med nye diffusere og øget brug af kulfiber. Vi skal dog ikke regne med at se den i Danmark. Honda bygger kun 350 eksemplarer af NSX Type S, og af dem sendes 300 biler til USA, hvor modellen har størst succes.

Bilen sendes på gaden i løbet af næste år, hvilket samtidig vil markere NSX’erens sidste år i produktion. Det skriver Cnet.com. Dermed vil Honda NSX have været i produktion i 6 år i denne og foreløbig sidste omgang.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk