Teenagere får gigantisk bøde for gaderæs

En to teenagere blev i sidste måned stoppet i hver deres Focus ST af en betjent, da de brugte noget motorvej i Florida som racerbane.

En to teenagere blev i sidste måned stoppet i hver deres Focus ST af en betjent, da de brugte noget motorvej i Florida som racerbane.

Klokken er halv to om natten søndag 5. september, og på en motorvej i Florida går det alt for stærkt for to teenagere i hver deres Ford Focus ST.

Det viser optagelser fra en politibil, som er blevet offentliggjort på youtube-kanalen Active Police Cam. De to meget unge fartdjævle skal dog nok prise sig lykkelige for, at lige netop denne betjent fik vinket dem ind til siden.

LÆS OGSÅ: Teenagere finder forladt bilsamlingFor med deres hastighed var betjenten i sig gode ret til at beslaglægge begge biler på stedet. Men det gjorde han ikke. I stedet tog betjenten sig tid til at tale et alvors ord med de to.

– Fortæl mig lige engang, hvor jeg ikke skal sende jer i fængsel, begynder betjenten.

Drengene siger ikke ret meget, da betjenten fortsætter.

– Jeg er helt med på, at I her herude for at have det sjovt. Men I kører rundt i rullende kister. Det her er dødsfælder, siger betjenten i forsøget på at trænge ind til de unge drenge.

Hvis I kører galt, dør I!
– Er I klar over, hvad der sker, hvis I kører galt med 125 mph (200 km/t). Den slags dør folk af, uddyber betjenten.

Sådan bruger betjenten god tid på at forklare drengene, at det altså ikke er Nascar, de kører. Her intet bur eller professionelle køreegenskaber som kan redde dem.

Desuden, forklarer betjenten de to unge bilister, står de begge to til at få beslaglagt bilerne og miste førerretten i mindst et år – hver. Men for deres vanvidskørsel slipper de i stedet med en advarsel og en heftig bøde.

4.000 dollars svarende til 25.600 kr. skal de hver især betale for deres dumhed, slår betjenten fast, inden han lader de to bilister køre igen en halv time senere.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk