Vanvidsbilist får 48.000 kr. i bøde

Foto: Rigspolitiet

En vanvidsbilist har samlet sig en ordentlig bunke sager – og det udløser en heftig bøde.

Nogle bilister ser stort på færdselsloven. Andre sætter den ligefrem helt til side. En ung mand fra Sønderjylland har nu været på kant med loven 31 gange. Derfor har retten i Sønderborg nu tildelt ham fem måneders fængsel, ligesom han har mistet retten til at køre bil de næste ti år.

Men ikke nok med det. Manden – der er 26 år – skal også betale en samlet bøde på 48.000 kr., har retten afgjort. Staten har desuden konfiskeret hans bil. Det, manden nu er dømt for, drejer sig blandt andet om flere tilfælde af vanvidskørsel og forsøg på flugt fra politiet.

LÆS OGSÅ: Ny EU-lov på vej: der skal fartbegrænser i ALLE nye biler

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Men det er langt fra første gang, at manden er på den forkerte side af loven. Ifølge JV.dk har manden fem domme for lignende kriminalitet. Det meste er begået bag et rat. Noget af det mest alvorlige skete, da den 26-årige forsøgte at tage flugten. Her nåede han op på 129 km/t i en 60-zone. Han gjorde sig dermed skyldig i vanvidskørsel.

Under samme køretur nåede han op på 176 km/t i en 80-zone. Udover hastigheden er manden også dømt for at stjæle nummerplader og have rod i forsikringerne. I retten kom det desuden frem, at manden i lange perioder slet ikke har haft kørekort.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk