De tyske bilproducenter: Euro 7-normen dræber forbrændingsmotoren


“Green Deal for Europe” er EU’s bud på, hvordan Europa kan blive det første klimaneutrale kontinent på kloden – det kan meget vel betyde døden for benzin-og dieselbiler.

For med initiativet følger stramninger af de nuværende emissionsbestemmelser. Lige nu lever alle nye biler med forbrændingsmotor op til Euro6-normen, men i 2021 skal der vedtages nye emissionsstandarder.

De forslag, som EU-komissionen har på bordet, lægger dog op til så skrappe krav, at det meget vel kan betyde døden for forbrændingsmotoren. Det mener i hvert fald den tyske organisation VDA, der repræsenterer landets bilfabrikker.

Her er de vilde krav
EU har sine forslag fra arbejdsgruppen Advisory Group on Vehicle Emission Standards’. Her har man set på, hvordan den europæiske bilpark kan udlede færre skadelige stoffer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Man har blandt andet foreslået at:

Nye køretøjer maksimalt må udsende 30 mg NOX pr. kilometer. Lige nu er grænseværdien 80 mg. pr. kilometer.

CO2-emissioner skal reduceres til et sted mellem 300 og 100 mg. pr. kilometer. Lige nu er ligger det tal på mellem 500 og 1.000 mg. pr. kilometer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Målinger skal nu baseres på WLTP-standarden og den nye RDE-standard (real driving emissions), der skal se på bilens Co2-udledning under maksimal-belastning og ikke bare et gennemsnit.

Det skriver motor.no.

Ikke engang hybrid-hjælp er nok
Et andet forslag vil sænke den tilladte Co2-emission til blot 30 mg. pr. kilometer, og det er ifølge Carscoops så lavt et niveau, at det slet ikke ville kunne måles under en emissionstest.

En unavngiven VW-ingeniør har til Automotive News Europe også forudset forbrændingsmotorens død, hvis Euro7 vedtages med alle de omtalte stramninger.

– Ikke engang et 48-volt hybridsystem vil kunne holde udledningen så lavt nede i alle situationer, forklarer ingeniøren med henvisning til RDE-standarden.

Teknisk set umuligt
Foreløbige Euro7-forslag lægger op til, at emissionsudslip skal måles, når biler er under maksimal belastning. Og ikke kun opgøres som et gennemsnit som det er tilfældet nu.

– Det er teknisk set umuligt, og det ved alle, siger VDA-præsident Hildegard Müller til det tyske nyhedsbureau DPA.

Så dør forbrændingsmotoren
Vedtages det hele, vil det i praksis være helt umuligt at sælge benzin-og dieselbiler fra 2025, hvor Euro7 indføres. Det forudser VDA, der forudser.

– Med indførelsen af ​​den planlagte Euro 7-norm vil EU-kommissionen de facto forbyde biler med forbrændingsmotorer fra 2025, siger Hildegard Müller.

Endnu er intet dog vedtaget, men Euro 7-normen skal senest være udformet ved udgangen af 2021.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk