EU-regler kan kvæle Mercedes’ AMG-program

AMG-motoren er en turet art. Foto: Boosted Magazine

Nye emissionskrav kan kvæle det, Mercedes tjener flest penge på – AMG

Det ser ikke godt ud for Mercedes’ AMG-program i øjeblikket. Ikke bare går C63 fra otte til fire cylindre. Nu kan nye emissionskrav fra EU tvinge Mercedes til at skrotte mange af model fra mærkets in house-tuner.

Som det er nu, udleder AMG-modellerne nemlig i gennemsnit 138 gram Co2 pr. kørte kilometer. Det tal skal være nede på 100 gram pr. km ifølge EU’s nye emissionskrav.

ÅRETS JULEGAVE: SPAR 40% PÅ BILLETTEN TIL AUTO SHOW – KLIK HER!AMG-modellerne er da også de mest ‘svinene’ i Mercedes’ modelprogram, og sker der ikke snart noget med Co2-udledningen, kan konsekvensen blive færre AMG-modeller, hvis ikke fabrikken vil betale gigantiske bøder til EU fra 2021.

Ifølge Financial Times kan så meget som 75 procent af AMG-modellerne være på vej af samlebåndet.  Skidt nyt for Mercedes, der tjener mest på netop AMG-bilerne.

Omvendt har AMG allerede planer om en eller anden form for ‘elektrificering’ af hele modelprogrammet fra netop 2021. Dog har man ingen planer om at lave AMG-modeller ud af elbilen EQC eller den nye B-Klasse.