EU klar med nyt krav: Ladestandere for hver 60 kilometer vej

Kø ved ladestander
Arkivfoto: Ib Østenkær

Onsdag vedtog EU-parlamentet en ny lov, der forlanger ladestandere for hver 60 kilometer vej i alle medlemslande. 


EU vil have endnu flere over i elbiler. Et incitament skal være flere ladestandere. Derfor pålagde EU-parlamentet onsdag i denne uge alle 27 medlemslande en ny regel.

Senest i 2026 skal der således være ladestationer for hver 60 kilometer hovedvej i et EU-medlemsland, og senest i 2024 skal de enkelte lande svare på, hvordan de har tænkt sig at gennemføre den nye regel.

Det fremgår af en skrivelse som EU-parlamentet offentliggjorde samme dag, som regel blev vedtaget. Ifølge de nye regler skal alle elbiler kunne benytte de samme ladere, og prisen for at lade skal fremgå tydeligt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Noget andet, EU kræver, er en fælles løsning i form af en oversigt, der informerer bilisterne om ladestationernes tilgænglighed, ventetid og pris pr. kWh. Af samme lov fremgår det, at brintbiler skal kunne tankes for hver 100 kilometer vej. Det er en stramning af EU’s første udspil til loven, der i første omgang forlange en afstand mellem brintstationer på 150 kilometer.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk