EU foreslår: 30 km/t i ALLE byer

et stort flertal i EU-parlamentet mener, at hastigheden i byerne skal være 30 km/t
Foto: Markus Spiske

Biler i de europæiske byer skal så godt som halvere hastigheden. Det mener et stort flertal i EU-parlamentet.

Opdateret 9. september 2022: København vil indføre en hastighedsgrænse på 30 km/t. Det samme siger Socialdemokratiet, at man vil i Odense. I 260 tyske byer vil man have samme hastighedsgrænse.

I dag er hastighedsgrænsen i de fleste europæiske byer 50 km/t. Men det kan meget snart ændre sig. I hvert fald hvis EU-Parlamentet får sin vilje. Her ønsker man at sænke hastigheden i alle byer i EU-landende fra de nuværende 50 km/t til bare 30 km/t.

Det skriver Ritzau.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det skal ske, siger EU, som led i målet om at nå nul trafikdræbte i hele EU i 2050. Lige nu viser tallene, at cirka 23.000 mennesker omkommer i trafikulykker i Europa om året. Ifølge EU-Parlamentet er høj hastighed skyld i omkring 30 procent af alle dødsulykker i trafikken.

LÆS OGSÅ: EU: DU MÅ IKKE KØRER HURTIGERE END 130 KM/T

EU-Parlamentet ønsker også et øget fokus på at få stoppet spiritkørsel. Derfor mener man, at der skal indføres en nultolerance over for alkohol i trafikken. Lige nu er grænsen i Danmark eksempelvis 0,5 promille.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er EU-Kommissionen, der i EU har beføjelsen til at fremsætte lovforslag. EU-Parlamentets forslag er på nuværende tidspunkt netop kun det – altså et forslag til at EU-Kommissionen tager emnet op.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk