EU forbyder Rolls-Royce-emblem: Det lyser

Et af de ældste varetegn i bilindustrien er gjort forbudt af EU. I hvert fald i én helt speciel udformning. 

Det er svært at have ondt af Rolls-Royce-ejere, men vi har alligevel fået en grund. Og det ingen ringere end EU, der har givet os den. Mærkets køleremblem, den verdenskendte Spirit of Ecstasy, er nemlig blevet gjort forbudt på samtlige markeder i EU.


Og hvorfor så det? Jo, hvis emblemet som en ekstraudstyrs-mulighed fra fabrikken lyser op, har man i EU nemlig vurderet, at den fremadlænede kvinde, som har været mærkets varetegn siden 1909, er lysforurende.

LÆS OGSÅ: Hennessey bygger Durango Hellcat med 1.012 hk


Hvad det så end skal betyde. Derfor vil Rolls-Royce nu tilbyde kunder, der krysede den selvlysende kvinde af på ekstraudstyrlisten, økonomisk kompensation. Men ikke bare får kunder pengene for den selvlysende Spirit of Ecstasy, de får også et nyt ornament i sølv som erstatning for den “ulovlige” udgave.

Det er uklart, hvordan politistyrker rundt om i EU’s medlemslande skal forholde sig til Rolls-Royce, der vælger at beholde det ulovlige kølerornament. Men lidt lys på en luksusflyder af rang er nok ikke det, politiet stopper dig for.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk