Et hold praktikanter har bygget denne off-road Jimny


Her på Boosted-redaktionen holder vi meget af den lille Suzuki Jimny. Den lille japaner er så dejligt u-kompliceret…. og umulig at få indregisteret på hvide plader?

Egentlig skulle Suzuki for længst være forsvundet ud af det danske marked. Men fordi fabrikken i Japan har fået opdateret motoren, så den lever op til de stadig strengere miljøkrav, får den lov at blive her.

Altså som varebil på gule plader.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




Når det så er sagt, så får du ikke lige så cool en Jimny fra fabrikken, som et hold studerende på Nihon Automotive College har gjort bilen her.

De studerende begyndte med at save bilen over i to dele. Mellem dem satte de 40 centimer ekstra ‘bil’. På den måde er Jimny’en pludselig ikke så kort en sag alligevel. Faktisk måler de studerendes bil tæt på fire meter i længden.

Det betyder omvendt også, at de har været nødt til at designe helt nye dele. Blandt andet et sæt bagdøre. Sådan noget har den almindelige Jimny nemlig ikke i den nuværende generation.

Undervognen er også lavet betragteligt om. Faktisk er frihøjden hævet hele 15,2 centimeter sammenlignet med fabriksbilen, som heller ikke ligefrem er kendt for at være nogen lowrider.

Mere frihøjde, flere heste
Den ekstra frihøjde gør det til gengæld muligt at montere nogle 17″ fuldfede offroad-dæk hele vejen rundt. Ligesom bilen er udstyret med et tagtelt, et spil i fronten og lysbro lige over forruden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




Interiøret er foruden læder også fyldt med et større anlæg, siger de studerende. Den lille 1,5-liters benziner får altså virkelig lov til at arbejde for føden. De 102 hestekræfter og 130 newtonmeter er ikke meget at prale med. Især ikke når ruten bevæger sig væk fra asfalten og ud i terrænet.

Derfor er ydelsen også hævet til 124 hk og 179 Nm. Ikke vildt meget mere. Men lidt skal som bekendt også have ret.

Suzuki har produceret den fjedre generation af Jimny’en i fire år nu. På den tid er det ikke blevet til en femdørs udgave. Men det har længe været rygtet, at de ekstra døre skulle finde vej til samlebåndet.

Måske endda allerede i år. Dog er intet endnu officelt.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk