Er klassikerne steget urealistisk meget – 3.2 millioner for en 190 Evo II?

Mercedes 190 Evo II

Klassiske biler har aldrig været mere populære end netop nu og det afspejler sig naturligvis i vanvittige prisstigninger. Men er det gået over gevind med helt urealistiske priser?

I højkonduktur-tider har det specille og unikke altid været i høj kurs, og på trods af Covid-19, som hærger hele verden, har der aldrig været mere gang i salget af klassiske biler til investering. Men kan biler så være en investering med fremtidigt afkast? Svaret er entydig ja, hvis du har forstand på at plukke de rigtige modeller, som kun findes i et meget lille antal.

34 gammel Mercedes til 3.2 millioner kroner.
På Facebook-siden Unique Cars For Sale in Europe er der netop oprettet en salgsannonce på en legendarisk Mercedes 190 Evo II nr. 487 ud af 500 producerede. Bilen har 9.300 kilometer på tællerne og fremstår som ny. En lignende bil kostede for få år tilbage lige omkring en million danske kroner, men dette eksemplar er sat til salg for svimlende 3.2 millioner kroner ifølge salgsannoncen her:


På Boosted redaktionen følger vi konstant bilmarkedet i udlandet og vi har den seneste tid bemærket, at antallet af klassiske biler til salg er blevet færre på kort tid. Med andre ord – der er nogen derude, som køber seriøst ind til samlingen. Grundende kan være mange, men en teori er, at bankernes stigende indlånsrenter gør, at det er sjovere at have pengene til at yngle i klassiske biler, end det er at betale bankerne for, at have pengene stående på kontoen.

Vi kommer til at følge klassiker-markedet tæt den næste tid, men indtil da, kan du nyde synes af den utroligt smukke Mercedes 190 Evo II 2,5 16V.

Mercedes 190 Evo II Mercedes 190 Evo II Mercedes 190 Evo II Mercedes 190 Evo II Mercedes 190 Evo II Mercedes 190 Evo II Mercedes 190 Evo II Mercedes 190 Evo II Mercedes 190 Evo IIMartin 'Pyramiden' Poorhamidi er chefredaktør og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 15 år. Email: mp@boosted.dk