E-Legend EL1 er en elektrisk Audi Sport Quattro med 816 hk


Og vil du have én, skal du skynde dig. For elbilen med de forhistoriske linjer produceres kun i 30 eksemplarer.

Hvis du synes, at bilen her ligner 80’er-ikonet Audi Sport Quattro S1, er du ikke helt forkert på den. Inspirationen til E-Legend EL1 kommer nemlig fra Gruppe B-monsteret.

Men til forskel fra rally-originalen er der intet femcylindret goodness at spore her. Nej, E-Legend EL1 er nemlig lige så lydløs som en Porsche Taycan, som bilen faktisk deler ladeteknologi med.

Lader som en Taycan
Det 90 kWh store batteri kan nemlig lades med samme 800 volt som Porschen. Ydelsesmæssigt overhaler “Audi’en” dog selv den mest potent Taycan med længder. Ydelsen fra batteripakken er nemlig helt oppe på 816 hestekræfter mod 761 hestekræfter i den mest potente Taycan.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Firmaet E-Legend lover, at EL1 går fra 0 til 100 km/t på bare 2,8 sekunder, og den skal bruge mindre end 10 sekunder på at ramme 200 km/t fra 0.

Batteriet har kapacitet nok til 400 kilometer på en fuld opladning eller nok to omgange rundt på Nürburgring i det mest hardcore køreprogram kaldet SportPlus.

Bliver ENORMT dyr
Og så var der jo lige det med antallet… og prisen. For E-Legend begynder produktionen af de 30 eksemplarer næste år, og de tager som minimum 1 million euro svarende til 7,4 millioner danske kroner for.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Er Audis designsprog fra 80’erne ikke dig, er EL2 og EL3 også på vej. Den første skal eftersigende ligne Lanica Stratos Stradale.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk