DEBAT: Er elbiler en miljøkatastrofe?


Elbilen gør uoprettelig skade på miljøet. Det mener Jens Gjerlev fra Holbæk efter at have læst et debatindlæg i den svensksprogede finske avis Åbo Underrättelser.

– Et bilbatteri til elbilen vejer ca 500 kg, volumen er på størrelse med en kuffert. Den indeholder 12 kg lithium, 30 kg nikkel, 20 kg mangan, 15 kg kobolt, 100 kg kobber, 200 kg aluminium (produktionen er ekstremt elektrisk lukket), stål og plast. Der er 6.831 lithiumceller indeni.

Og det burde undre, at disse giftige bestanddele af batterierne kommer fra minedrift.

Sådan indleder Bengt Karlsson et debatindlæg i den svensksprogede finske avis Åbo Underrättelser. Et indlæg der er nået hele vejen til Danmark, hvor Jens Gjerlev fra Holbæk har læst med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Og efter at have gjort det forstår han, som han selv skriver, ‘nu fuldt ud hvilke uoprettelige skader produktionen af batterier til elbiler forårsager både natur og mennesker og især børn’.

I skrivende stund er Jens Gjerlevs opslag på Facebook, der kan læses i sin fulde længde her, delt mere end 18.000 gange.

Men hvad mener du? Er elbilen det, der skal redde os allesammen? Eller er det i virkeligheden en miljømæssig katastrofe?

Artiklen fortsætter efter reklameblokken: 

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk