Reklame:

Er det Daciaen med det højeste kilometertal i Danmark? “Den vil bare ikke dø”

Der er løbet 44.000 liter diesel gennem denne Dacia Logan, og det er ikke, fordi tanken er utæt.

Helle Linnerup er ifølge den danske Dacia-importør vild med mærket. Eller i hvert fald bilerne. Sammen med sin mand er hun vognmand med 70 Daciaer i flåden. Biler der siden 2014 har kørt flextrafik på Fyn samt på Midt- og Sydsjælland.

Virksomheden holder til i et industrikvarter i Struer. Udenfor holder indtil flere Dacia Logan MCV – en af dem har kørt specielt langt, skriver Dacia Danmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Alle de Dacia, vi har i flåden, har kørt mellem 800 – 900.000 kilometer. Men den derude foran har rundet en million kilometer, siger indehaver Helle Linnerup, mens hun viser vej til ‘millionæren’.

– Prøv lige og kig ind i den, siger hun og åbner døren.

LÆS OGSÅ: Tommy fra Aulum har kørt 16 gange rundt om jorden i sin Dacia

– Se lige de sæder. Ikke en syning er gået og den er virkelig pæn indenfor. Og, hvis du ser på den udenfor, er der heller ikke antydningen af rust, det er virkelig imponerende.

Reklameblok:
Det eneste problem, vognmandsparret hævder at have haft med Dacia’en – altså gentagne gange – er en lyskontakt. Bilens svageste punkt mener de. Af samme grund er kontakten skiftet for hver 100.000 kilometer.

Den nyeste del på bilen er koblingen. Den stod af efter 936.000 kilometer.

Selvom den sandfarvede Dacia kører upåklageligt, stadig holder 23 km/l i gennemsnit, netop er synet og chaufføren er træt af at skulle skifte bil, er det trods alt snart tid til at skifte bilen.Det betyder dog ikke, at Daciaen ender hos en ophugger. I stedet har den danske Dacia-importør overtaget nøglerne.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?