Enhedslisten vil forbyde bilreklamer

Foto: Christoffer Regild/PR

Fra den anden side af folketingssalen kaldes forslaget for ‘vanvittigt’.

Hvis det står til Enhedslisten, så er bilreklamer snart fortid i Danmark. I hvert fald som vi kender dem. På den yderste venstrefløj i folketingssalen har partiet nemlig stillet et beslutningsforslag, der vil forbyde bilforhandlere at reklamere for deres produkter – altså bilen.

Altså hvis ikke bilforhandlerne i reklamerne fremover indkluderer en opfordring til “at prioritere at gå eller cykle ved kortere ture (op til 8 kilometer) og at benytte offentlig transport på daglig basis”.

LÆS OGSÅ: Reklame fra BMW gjort forbudt – indeholder “omdrejninger”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Forslaget møder dog langt fra lige stor opbakning fra de andre partier på Christiansborg. Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen er eksempelvis lodret uenig. Ja, faktisk kalder han forslaget for vanvittigt.

Denne bilreklame skal helt forbydes!
I en video på Facebook omtaler han forslaget, og det er ikke pæne bemærkninger Enhedslisten får med på vejen. For som det også fremgår af forslaget, skal ‘det oplyses, at kørsel i fossilbiler er klimaskadeligt.

Enhedslisten vil helt have reklamer for biler, der udleder en vis mængde Co2, gjort forbudt, fremgår det af forslaget, som Lars Boje Mathiesen i sin video læser op fra.

– Så altså… Bilfirmaerne, som lever af at sælge biler, de skal nu påføre på deres reklamer, at man burde lige tage bussen eller cyklen i stedet […] men det fortsætter, siger han i videoen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Forslaget med det meget lidt mundrette navn ‘B 147 Forslag til folketingsbeslutning om at indføre forbud mod bilreklamer og krav til bilreklame’ går stadig sin gang i folketingssalen. Næste trin er anden behandling.  

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk