Engelske medier: The Grand Tour får verdens dyreste åbningsscene

Og hvad så, hvis det koster 21 millioner? Vi har 1,3 milliarder, synes Hamond at forklare kollega Clarkson her
Og hvad så, hvis det koster lidt? Vi har 1,3 milliarder, synes Hamond at forklare kollega Clarkson og May her

Vi kender allerede budgettet for Amazons nye kæmpe-satsning med Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May i spidsen.

Den amerikanske underholdningsgigant har eftersigende strøget intet mindre end 160 millioner britiske pund udover 36 afsnit med de tre briter og deres bilunivers.

Omregnet til danske kroner er det 1,3 milliarder i runde tal. Selv for en TV-produktion kræver det god fantasi at få så mange penge til at rulle. Nu forlyder det dog fra det engelske medie The Sun, at en betragtelig del af beløbet blev brugt på åbningsscenen. Helt præcist skal den kommende kendingsåbner have beløbet sig til en pris på 2,5 millioner pund.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
boosted_nytbanner

HVAD FÅR VI SÅ? 
Selv i et afgiftsplaget land som Danmark kan du shoppe temmelig meget Ferrari og Lamborghini med 21 millioner kroner på plastiskkortet. Det er dog hverken den danske krone eller det engelske pund, der er brændt af, men derimod den amerikanske dollar. Den nye åbner er nemlig optaget i det californiske område, Lucerne Valley,

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Her kører de tre værter i hver deres Ford Mustang. En i rød, én hvid og én i blå. Herefter følger et kæmpe logistisk arbejde.

Producerholdet sender nemlig 150 biler med en samlede værdi på 25,5 millioner dollar – det inkluderer en Bugatti Veyron –  efter de tre Mustang’er. Ja, du læse rigtig – 25,5 millioner! Herefter følger 2.000 fans, akrobater og seks jetfly!

amazon-1-655340

Det er altså ikke sparet på noget, når første afsnit fra sydafrikanske Johannesburg kan streames verden over fredag d. 18 november på tjenesten Amazon Prime.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk