Endnu et land dropper benzinafgiften

Herhjemme kan politikerne ikke finde ud af det. Men nu gør USA det samme som Tyskland og Sverige allerede har gjort.


Det bliver dyrt for det amerikanske samfund. Faktisk, anslår regeringens regnedrenge, kommer det til at koste statskassen, hvad der svarer 11 milliarder kroner at afskaffe afgifterne på benzin- og diesel i en periode.

Men før det kan ske, skal præsident Joe Biden finde flertal-opbakning. Men sker det, vil benzinen bliver omkring 33 danske øre billigere literen. Mens der også er noget at hente på en liter diesel. Her lægger den amerikanske regeringen nemlig en afgift på 20 procent oveni literprisen.

LÆS OGSÅ: Her skal udlændinge betale 60 procent MERE for benzinen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er dog ikke alle amerikanere, der er lige pjattet med præsidentens forslag. I stedet skulle manden i Det Hvide Hus se at få ombestemt sig, mener flere. Ifølge New York Times aflyste Joe Biden så sent som i sidste måneder flere planlagte olieboringer i den mexicanske golf og i Alaska.

Stadig MEGET billigere end i Danmark
Præsident Joe Biden lægger op til, at afgifterne på benzin og diesel afskaffes i foreløbig tre måneder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Generelt slipper amerikanerne dog allerede lagt billigere ved tankstationerne, end eksempelvis danske bilister gør. Lige nu koster benzinen omkring 9,7 kr. literen i det store land, mens en liter diesel løber op i 10,7 kr. Det viser de aktuelle tal fra Global Petrol Prices.

Til sammenligning ligger produktprisen for en liter benzin i Danmark i denne uge omkring 10 kr. Staten skal så have yderligere 8,38 kr. i afgift for hver liter, hvis tal fra Drivkraft Danmark.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk