Endnu en elbil-aktie styrkdykker til laveste niveau i et år

Foto: Rivian/PR

Tesla er ikke det eneste elbil-mærke som har det svært i øjeblikket. Hos konkurrenten styrtdykker papirværdien også i øjeblikket.

Rivians aktionærer kunne ved udgangen af 2022 notere sig, at deres aktier er blevet 80 procent mindre værd i løbet af året. Det stod klart onsdag i denne uge, da det kom frem, at Rivian ikke havde produceret de 25.000 biler, der ellers var målet for sidste år. Mærket nåede kun at samle 24.337 biler, inden året rendt ud.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Dermed ramte Rivians aktie det laveste niveau i hele 52 uger. Dermed er aktieværdien et rammende billede på et særdeles svært år for mærket og investorer. Selv skyder Rivian en del af skylden for problemerne på forsyningsproblemer.

Noget som snart sagt alle bilproducenter – og industrier i øvrigt – oplever efter corona-pandemien og Ruslands invasion i Ukraine.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk