ENDELIG! Toyota Prius fejrer 20 år med feeed limited edition

Det er næsten ikke til at forstå, Toyota har haft Prius’en på vejene i 20 år.

20 år, to årtier, 7.300 dage og alt, alt for mange timer. Så længe har Toyota haft Prius’en på vejene. En bil du enten elsker eller hader.

Det vakte da også stor opsigt, da japanerne lancerede verdens første produktionklare hybridbil. Det var i 2001, det betyder altså, at Prius’en kan ‘fejre’ sit 20. modelår i disse dage.

Og det er Toyota ikke sent til at benytte sig af. Fabrikken vil nemlig snart sælge 2.020 eksemplarer – smart, ikke? – af bilen fra det kommende 2021-modelår, som er specielt udstyret.


Dermed skal yderligere 2.020 biler lægges til de seks millioner Prius’er (6 millioner!), som Toyota allerede har solgt.

LÆS OGSÅ: Honda Civic sætter vild verdensrekord – fra 0-96 km/t på 1.1 sekund

Hvad får de heldige 2.020 Prius-ejere så? Jo, et farvevalg med Supersonic red, som du kan se på billederne i denne artikel, og den for Toyota nye nuance Wind Chill Pearl, som er en afart af sølvgrå.

Derudover følger et hav af sorte detaljer og 17″ hjul med i købet. Og bundmåtter broderet med inskriptionen ‘2020 Edition’.

Og selvfølgelig et hav af sikkerhedsudstyr som radarstyret fartpilot, fodgænger-advarsel, skiltekendelse, vognbaneassistent – you name it, Prius’en her har det!

Ja, okay. Det er måske en verdens mest ophidseende nyhed. Men Prius’en er alligevel værd at notere sig. Ikke bare fordi den på 20 år er solgt i millionvis. Men også fordi bilen er én af hele 11 hybrid/elbiler, som Toyota har planer om at rulle ud på vejene i 2021. I hvert fald i USA.

11!? Hvor blev den rene forbrændingsmotor lige af?

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billederne af bilen.


Reklame: